Blista na startu
40

Ibrahimovićev sin nastavlja golijadu u juniorima Milana, sada je pogodio i protiv Intera

D. P.
Ibrahimović podsjeća na očeve slavne dane (Foto: Screenshot)
Ibrahimović podsjeća na očeve slavne dane (Foto: Screenshot)
Tek što je prekomandovan u juniorski tim Milana, mladi Maximilian Ibrahimović počeo je podsjećati na svog oca Zlatana sjajnom serijom golova.

U prvih pet nepunih duela u juniorskoj konkurenciji Maximilian Ibrahimović je postigao četiri gola za Milan. Definitivno, najdraži je postigao danas u derbiju Milana protiv Intera.

Na poluvremenu Rossoneri imaju prednost rezultatom 3:1 protiv najljućeg rivala u Primavera ligi, a drugi gol djelo je Zlatanovog nasljednika.

Ibrahimović je dočekao grešku defanzivaca Intera, a onda iz prve zakucao loptu pod prečku gola protivničkog tima za 2:0. Do odlaska na odmor vidjeli smo još po jedan gol na obje strane, pa se na odmor otišlo rezultatom 3:1 za Milan.

Nakon ovakvog starta juniorske karijere, nogometaš rođen 2006. godine definitivno može ponosnim učiniti svog oca Zlatana Ibrahimovića koji je i dalje u Milanu i trenutno obavlja funkciju savjetnika vlasnika Gerryja Cardinalea.

Iako to možda i nestvarno zvuči iz ove perspektive, Ibrahimovićev sin bi u nekom ludom scenariju mogao biti i budućnost reprezentacije BiH. Ukoliko bi želja postojala s igračeve strane i porodice, što ponavljamo, ne djeluje toliko realno, papirologija ne bi bila problem zbog državljanstva BiH njegovog oca Zlatana.