Završen prijelazni rok
93

Ibričić: Viveros zatražio odlazak iz Sarajeva, Balta i Šerbečić postali prekobrojni

H. H.
Senijad Ibričić (Foto: T. S./Klix.ba)
Senijad Ibričić (Foto: T. S./Klix.ba)
Sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić rezimirao je prijelazni rok, otkrivši da je zadovoljan dosadašnjim boravkom u klubu.

Poručio je da se nada još boljim rezultatima, ta da je u klubu odlična atmosfera.

"Skoro mjesec je prošao otkako smo došli u Sarajevo i prezadovoljni smo radom šefa Simona Rožmana i stručnog štaba, kao i samih nogometaša. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti s upješnim radom", rekao je Ibričić.

Ibričić je potvrdio da je Kolumbijac Kevin Viveros zatražio odlazak, iako do današnjeg dana zvanično nije raskinut ugovor.

"Problem je bio što je klub prije našeg dolaska doveo igrače, a u međuvremenu je NS BiH promijenio pravilo o broju stranaca i ne mogu svi igrati. On je odlučio da ne može da ostane tu i da se navikne. Jednostavno se nije prilagodio i tražio je da se vrati kući. Traži se najbolje rješenje, jer je transfer plaćen i još uvijek radimo na tome kako to riješiti na obostrano zadovoljtsvo", rekao je Ibričić

Kroz bordo svlačionicu u proteklom periodu prodefilovao je ogroman broj igrača, a Ibričić u budućnosti želi to promijeniti i ostvariti određeni kontinuitet u igračkom kadru.

"Nemoguće je svaki prijelazni rok primijeniti po deset igrača, nije to Playstation. Mi smo doveli tri igrača, a dolazak Anđušića je ispao iznenada. Slažem se da to nije način i pokušat ćemo to promijeniti."

Na tankom "ledu" su Ivan Jelić Balta i Besim Šerbečić koji su postali prekobrojni.

"Ne mogu svi igrati, a prema mišljenju trenera ostali igrači trenutno mogu više dati od njih. Nisu otpisani, jer svi imaju ugovore sa klubom. Dali smo im dovoljno vremena da nađu nove klubove. Sarajevo ima puno igrača i nije dobro ni za klub ni za njih da se vode samo na platnoj listi, a da ne igraju.", izjavio je Ibričić.

Sportski direktor Sarajeva na kraju je poručio da će se u budućnosti posvetiti više pažnje Akademiji kako bi se dodatno crpili igrači iz vlastitog pogona.