Neugodno iznenađenje
0

Igrač Panathinaikosa razočaran brojem navijača u Banjoj Luci: "Valjda će biti bolje"

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nogometaši Borca i Panathinaikosa remizirali su sinoć u utakmici 1. kola nove sezone Konferencijske lige, a prvak Bosne i Hercegovine osvojio je tako historijski prvi bod u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja pod UEFA-inim okriljem.
Ono što je bacilo mrlju na veliku noć u Banjoj Luci, jeste zaista očajna posjeta na Gradskom stadionu, pošto se na njegovim tribinama skupilo oko 4.000 gledalaca.

Primijetio je to i Filip Đuričić (32), nogometaš Panathinaikosa, koji je priznao da je iznenađen ovom tužnom činjenicom.

"Drago mi je što je ekipa sa naših prostora u Evropi. Iskreno očekivao sam više publike jer Borac je prvi put u Evropi, očekivao sam pun stadion. Ali ok, valjda će biti bolje", poručio je Đuričić poslije utakmice u izjavi za medije, prenosi Mondo.

Za Panathinaikos je remi s Borcem svakako neuspjeh, pošto je grčki tim u Banju Luku stigao kao izrazit favorit.

"Mi smo u ovoj utakmici mogli više da izgubimo nego da dobijemo, jer smo u maloj krizi. Dominirali smo, ali smo primili jeftin gol iz prekida. Mogli smo u prvom poluvremenu sve da riješimo jer smo imali dominaciju, dosta šansi, ali šta da se radi. Ima još dosta da se igra i mislim da imamo kvalitet da uđemo u prvih 8", istakao je Đuričić o utakmici.

"Iskreno, imam dosta utakmica i iskustva, znam da dosta toga da se promijeni. Sjećam se kad smo osvojili titulu i igrali finale Evropske lige sa Benficom, mi smo u prvih šest kola bili 13. ili 14. Duga je sezona, ne treba očajavati, treba gledati dan po dan. Mislim da ćemo se uigrati. Nismo počeli kako treba, ali mislim da može to da se promijeni, treba nam samo jedna pobjeda da nam vrati samopouzdanje", dodao je bivši reprezentativac Srbije, koji je dres Orlova nosio 42 puta.

Đuričić je veliki prijatelj sa strijelcem izjednačujućeg gola za Borac Đorđem Despotovićem, a zbog toga se i našalio.

"Šalio sam se da neću sad pet godina moći da ostanem živ od njega", rekao je uz smijeh Đuričić za kraj.