Iznenađujuća odluka
28

Igrač srbijansko-hrvatskog porijekla (30) prekinuo sjajnu karijeru jer želi biti uz suprugu

D. P.
Tom Rogić u duelu protiv Milana (Foto: AC Milan)
Tom Rogić u duelu protiv Milana (Foto: AC Milan)
Sjajni australski nogometni reprezentativac Tom Rogić odlučio je prekinuti karijeru kako bi se posvetio porodici i bio uz suprugu nakon velike borbe koju su zajedno prošli.

Rogić (30) jedna je od velikih legendi Celtica za kojeg je nastupao dugih osam godina. Ovaj Australac do ljeta bio je član West Bromwich Albiona, ali se nakon isteka ugovora odlučio penzionisati.

Razlog je privatne prirode, odnosno želja da se Tom posveti svojoj supruzi i djetetu. Par je prije nešto više od godinu dana dobio svoju prvu kćerku nakon, kako su istakli, velikih problema s plodnošću.

Sada je Tomova supruga trudna po drugi put i to ga je navelo da prekine sjajnu karijeru. Kako je istakao, Rogić želi biti uz svoju suprugu i posvetiti se porodici.

"S obzirom na prošlost i koliko smo se teško izborili za proširenje porodice, sada se čini da je pravo vrijeme da se usredotočim i posvetim onome što je najvažnije u mom životu, a to je porodica", rekao je Rogić.

Nogometaš koji je upisao skoro 200 nastupa za Celtic zahvalio se ljudima u ovom škotskom velikanu pošto su mu pružali podršku tokom svih privatnih problema koje je prolazio.

Rogić je upisao 53 nastupa za reprezentaciju Australije i postigao je 10 golova. Veznjak koji je još nastupao i za WBA te Melbourne Victory vodi porijeklo s naših prostora. Njegov otac je Hrvat iz Like, dok je majka Srbijanka iz Leskovca.