Ko je vaš izbor?
29

Izbor igrača utakmice Real - City izazvao žustru raspravu, legende ostale u čudu

D. P.
Henry, Carragher i Richards ne slažu se s izborom (Foto: Screenshot)
Henry, Carragher i Richards ne slažu se s izborom (Foto: Screenshot)
Stručni tim CBS Sportsa, kojeg čine tri legende svjetskog nogometa, bio je u stanju kolektivnog šoka nakon što je objavljeno da je Kevin de Bruyne osvojio nagradu za najboljeg igrača utakmice Real Madrida i Manchester Cityja.

De Bruyne, koji je godinama motor i pokretačka snaga svih ofanzivnih rola Manchester Cityja, sinoć se po ko zna koji put nametnuo u heroja za izjednačenje i pozitivan rezultat Građana kojeg nose na Etihad.

Pri rezultatu 1:0 za Real Madrid, De Bruyne je spektakularnim pogotkom donio Cityju 1:1 uoči revanša. Osim toga, sjajni Belgijanac bio je zapažen tokom svih 90 minuta i gotovo da nije bilo napada kojeg on nije započeo.

No, stručni tim CBS-a, kojeg čine Thierry Henry, Jamie Carragher i Micah Richards, bili su šokirani nakon što su saznali da je De Bruyne izabran za igrača utakmice. Oni su iznijeli potpuno drugačije stavove.

Na pitanje kome bi to uručili nagradu, Carragher i Richards složili su se da bi Vinicius Junior trebao dobiti priznanje za igrača utakmice. Carragher je nakon toga dodao da je i Edouardo Camavinga odigrao utakmicu vrijednu ove nagrade.

S tim se složio i legendarni Francuz Thierry Henry, koji smatra da je Camavinga bio najbolji akter velike utakmice u polufinalu Lige prvaka.

"Vinicius je igrao na svojoj poziciji i svi znamo šta on može uraditi. Ali Camavinga... Camavinga nikada u životu nije igrao lijevog beka, a sada to radi sjajno već dva mjeseca. Dolazi u vezni red, brani, izgleda snažno. Odigrao je izvanrednu utakmicu", rekao je Henry.

Kada su saznali da je De Bruyne igrač utakmice, stručni komentatori začuđeno su se po studiju pitali zbog čega je on dobio nagradu.