Prvo kolo
233

Peljto na visini zadatka u Ligi prvaka, City i Inter podijelili bodove u derbiju

N. K.
Peljto dosudio i penal za Borussiju (Foto: EPA-EFE)
Peljto dosudio i penal za Borussiju (Foto: EPA-EFE)
Derbi drugog dana Lige prvaka odigrali su nogometaši Manchester Cityja i Intera, ali se mreže na ovoj utakmici odigranoj na Etihad stadionu nisu tresle.

City je očekivano imao dominaciju te su bili znatno bolji rival od gostiju, ali do gola jednostavno nisu mogli.

Ljubitelji nogometa u BiH s velikom pažnjom pratili su i duel Club Bruggea i Borsussije iz Dortmunda na kojem je pravdu dijelio najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Naš arbitar je bio na visini zadatka dodijelivši dva žuta kartona, po jedan na obje strane, dok je u završnici utakmica dosudio i penal za gostujući tim.

Borussia je na kraju slavila rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac bio je rezervista Bynoe-Gittens, a preostali pogodak bio je djelo Guirassyja koji je pogodio iz penala kojeg je dosudio Peljto.

Najubjedljivi večeras bio je Celtic koji je sa 5:1 savladao Slovan iz Bratislave. Strijelci za škotski tim bili su Scales, Furuhashi, Engels, Maeda i Idah, dok je Wimmer postigao počasni gol za Slovan.

PSG je preostaloj utakmici u potpunosti u igri razbio Gironu, a do zasluženog gola i tri boda stigao je u 90. minuti kada je Mendes pogodio nakon velike greške gostujućeg golmana.

Rezultati:

Bologna - Šahtar 0:0

Sparta - Salzburg 3:0

Celtic - Slovan 5:1

Club Brugge - Borussia 0:3

Manchester City - Inter 0:0

PSG - Girona 1:0