Uoči Gornjeg Vakufa
33

Izjava trenera Sarajeva kao "muzika" za navijače: Takmičenje u kojem vrijedi biti samo prvi

D. P.
Rožman će dati priliku i nekim rezervistima (Foto: Klix.ba)
Rožman će dati priliku i nekim rezervistima (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva sutra će gostovati u Gornjem Vakufu kod Sloge, a tim povodom medijima se obratio trener Bordo tima Simon Rožman.

FK Sarajevo u Kup BiH kreće od šesnaestine finala i utakmicom protiv Sloge na gostovanju. Ne bi tu trebalo biti nikakvih problema za Bordo tim koji s visokim ambicijama želi do same završnice i u Kupu i u Premijer ligi.

Zanimljiv stav iznio je slovenački stručnjak na klupi Bordo tima. Kako ističe, kup je takvo takmičenje da ne mogu postojati dva različita cilja te da je samo osvajanje ovog takmičenja uspjeh.

Takav pobjednički stav sigurno je kao "muzika" za uši svih navijača Bordo tima te pokazuje da je Rožman došao na Koševo kako bi osvajao trofeje.

"Što se tiče Kupa, ja sam rekao da je to takmičenje u kojem vrijedi osvojiti prvo mjesto. Nema cilja polufinale ili finale, svi idemo u to takmičenje samo da ga osvojimo. Koju god fazu igramo, idemo na pobjedu. Ko će igrati, još ćemo vidjeti. Imamo poteškoće s nekim povredama. Sigurno ćemo malo zarotirati ekipu, jer svi su nam bitni i svi su tu na raspolaganju kako bi pokazali zašto su u našem klubu", rekao je Rožman.

Slovenac ističe da očekuje motivisanog i tvrdog rivala na ne baš kvalitetnom terenu, što može biti opasnost za Sarajevo, ali i da će malo rotirati jer ima odličnu konkurenciju u timu.

"Očekujem težak teren, vjerovatno ne baš kvalitetan i rivala koji je vrlo motivisan. Želimo doći do kraja u ovom takmičenju, a negdje moramo početi. Imat ćemo neku dominaciju, želim maksimalnu ozbiljnost i motivaciju. Moramo ići u ne baš neku novu dimenziju, ali da kažem, uhvatiti neke automatizme. Meč će biti tome namijenjen. Želim da budemo na maksimalnom nivou, a igrači su maksimalno motivisani da se dokažu", dodao je Rožman.

Sarajevo će, podsjetimo, put u Kupu BiH krenuti utakmicom šesnaestine finala na gostovanju Slogi u Gornjem Vakufu. Susret se igra sutra s početkom u 15:30, a igra se samo jedan meč u ovoj fazi.