Trener Dobojlija
333

Jagodić: Žao mi je što Slogu nazivaju ciganima, nismo to, ovo večeras je prevršilo svaku mjeru

E. K.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Trener dobojske Sloge Vlado Jagodić je nakon remija na Grbavici protiv Željezničara govorio o atmosferi u Dolini ćupova.
Istakao je da mu je žao što konferenciju za medije ne može otvoriti s pohvalom atmosfere na Grbavici jer on smatra da nije sve bilo korektno.

"Ne mogu reći da je sve bilo korektno danas jer ne bih bio korektan prema svojim igračima, mislim da Sloga nije ničim zaslužila ovakav odnos, ali to je nogomet i to je ovdje tako. Čestitke mojim igračima jer ovaj bod vrijedi tri. Da na ovakvo punoj Grbavici dođemo do boda, nismo nikad uspjeli tako da nam ne treba ni zamjeriti", rekao je Jagodić.

Zatim je trener Dobojlija govorio o skandiranjima domaćih navijača koji su prilikom kratkog prekida u finišu susreta gostujuće nogometaše nazvali "ciganima".

"Kad se skandira 'cigani, cigani' i 'seljaci', to su uvrede i kad se psuje moja djeca, to su uvrede. Ja sam čovjek koji je u ligi vodio 559 utakmica i prošao sam svašta. Osvojio sam titulu s Borcem, izgrlili smo se ovdje. Je li bio ikakav problem u Modriči? Nije. Ovdje smo izgubili 1:0 2023. godine, primili smo gol pred kraj, ali sam na kraju pohvalio ambijent. Ovdje je uživancija voditi klub, i zato mi je žao što neko naziva Slogu ciganima. Zašto to? Nismo to. Svaka čast tim ljudima, ali ne možemo mijenjati nešto što je uobičajeno", dodao je Jagodić i nastavio dalje:

"Namjerno to apostrofiram, treba podržati veliki klub, Željezničar izlazi iz teških problema i ako nisi četvrti put pobijedio pred punim stadionom, budi gospodin i nagradi aplauzima moje momke. Ispada da ja vodim seljačku ekipu. Mene mnogi osporavaju zato ja imam poseban motiv protiv Sarajeva, Željezničara, Veleža i ostalih. Uvijek sam na nivou u poštovanju tih rivala. Ja sam danas u Slogi, živim sa jednim raspakovanim i dva spakovana kofera, ali ne mogu dozvoliti neke stvari i ne mogu misliti da je neko konstruisao da sam ja spakovao ekipu da igra na ovakav način. Mi smo u rangu Željezničara 'glava na glavu', to što nemamo bodova, to je druga priča. Ja ću trajati onoliko koliko ljudi u Doboju odluče, možda mi je ovo posljednja utakmica na klupi Sloge, ko zna. Smatram da imam pravo ovo da kažem jer je ovo večeras prevršilo svaku mjeru", dodao je.

U narednom kolu Željezničar gostuje GOŠK-u, dok je Sloga domaćin Širokom Brijegu.