Nogometni analitičar
0

Jeličić analizirao Osijek i dotakao se trenera FK Sarajevo: Taj "amater" ima četiri od četiri

E. K.
Joško Jeličić (Foto: Screenshot)
Joško Jeličić (Foto: Screenshot)
Hrvatski nogometni analitičar Joško Jeličić je zajedno s bivšim hrvatskim reprezentativcem Hrvojem Vejićem analizirao peto kolo HNL-a.

Dosta vremena su posvetili Osijeku i njegovom direktoru Joseu Botu koji je u intervjuu prošle sedmice rekao da je Osijek prije njega bio amaterski klub i da on čini sve da ga podigne.

Spomenuo je Jeličić i aktuelnog trenera Sarajeva Zorana Zekića koji je vodio Osijek prethodne sezone i bilježio veoma dobre rezultate te ga u sarkastičnom tonu nazvao "amaterom" aludiravši na izjavu portugalskog direktora.

"Ako su amateri Zoran Zekić, na čiju licencu je obnašao dužnost direktora, ili Nenad Bjelica, koji je imao 77 bodova i borio se za prvaka… Reći za te ljude da su amateri, i to još on kao stranac, je nevjerovatno", rekao je Jeličić i dodao:

"Zamislite da su oni poput njega u Portugalu rekli da je prije njih bio amaterizam. Cipela u guzicu i više te nema. Onaj amater Zekić u Sarajevu ima četiri pobjede u četiri utakmice. Ne znam, valjda je tamo lakše".

Podsjetimo, Zekić je u Osijek stigao u oktobru 2023. godine, a napustio ga je sedam mjeseci kasnije dobivši otkaz iako je osigurao četvrto mjesto koje vodi u Evropu.

Sada je trener Bordo tima s kojim je startovao s četiri vezane pobjede u prvenstvu BiH, a u Evropi je zaustavljen u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu od Spartaka iz Trnave i to nakon što je prethodno eliminisao Aktobe.