Nakon odlaska iz Želje
37

Joseph Amoah konačno našao novi klub i potpisao za Al-Jaziru, trener mu je slavni Iranac

N. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Doskorašnji nogometaš Željezničara Joseph Amoah (22) uspio je pronaći novi klub nakon što je dva mjeseca bio bez angažmana, a skrasio se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Nogometaš iz Gane se tokom prošle sedmice pridružio ekipi Al-Jazire Al-Hamre, a već je i odigrao jedan meč za ovaj tim, pošto je nastupio u porazu od Hatte.

Poražena je Al-Jazira 3:0 od Hatte u meču President Cupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Amoah je na terenu proveo svih 90 minuta te utakmice.

Inače, Al-Jazira se takmiči u drugom rangu nogometa u UAE, gdje je sezona tek počela i odigrano je tek prvo kolo. Ono što je najinteresantnije kod Amoahovog novog angažmana, jeste činjenica da mu je sada trener legendarni Iranac Mehdi Mahdavikia.

Mahdavikiju ljubitelji nogometa dobro pamte kao nekadašnjeg igrača njemačkog HSV-a, čiji je dres nosio od 1999. do 2007. godine, a za reprezentaciju Irana ima 110 utakmica i 13 golova te važi za jednog od najvećih iranskih nogometaša ikada.

Dugo je Mahdavikia radio kao trener u omladinskim kategorijama HSV-a, koji je napustio ljetos, a klupu Al-Jazire preuzeo je prije mjesec i po.

Amoah je za Željezničar upisao 65 nastupa, 9 golova i 9 asistencija, a ranije je u BiH igrao i za prijedorski Rudar.