Vlahović zablistao
159

Juventus sjajno ušao u novu sezonu, jedini je na vrhu s dvije pobjede

D. P.
Vlahović postigao dva gola (Foto: EPA-EFE)
Vlahović postigao dva gola (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa novom sigurnom pobjedom osamostalili su se na vrhu tabele Serije A s maksimalnih šest bodova, a večeras su bez ikakvih problema savladali Veronu na gostovanju rezultatom 3:0.

Juventus titulu čeka duge četiri godine, a za to vrijeme su Scudetto podizali zakleti rivali dvaput Inter, Milan i Napoli. To je predugo za Juventus i čelnici ovog kluba u prijelaznom roku učinili su sve da se vrate na tron.

Staroj dami je dobro krenulo s novim trenerom Thiagom Mottom, a nakon pobjede nad Comom rezultatom 3:0, večeras su savladali i Veronu na gostovanju istim rezultatom.

Već u prvom poluvremenu golovi Dušana Vlahovića i Nicola Savone donijeli su sigurnu prednost Torinezima, a na startu nastavka Vlahović postiže još jedan gol iz jedanaesterca za ubjedljiv trijumf gostiju.

Do kraja utakmice domaćini su pokušali makar ublažiti poraz, ali je Michele Di Gregorio bio i više nego siguran u nekoliko delikatnih situacija.

Tako je Juventus ostao jedini tim s maksimalnih šest bodova na vrhu, dok je Verona na 11. mjestu sa tri. U narednom kolu Stara dama dočekuje Romu, što će biti i prvi pravi ispit u novoj sezoni, dok će Verona na gostovanje Genoi.

Rezultat i strijelci:

Verona - Juventus 0:3 (Vlahović 28', 53', Savona 39')

Tabela: