Prilika za veću minutažu
53

Kenan Kodro do kraja sezone na posudbi u klubu čiji je većinski vlasnik Ronaldo

H. H.
Kodro je ove sezone za Athletic odigrao svega tri utakmice i postigao je jedan gol (Foto:Twitter)
Kodro je ove sezone za Athletic odigrao svega tri utakmice i postigao je jedan gol (Foto:Twitter)
Bosanskohercegovački napadač Kenan Kodro do kraja sezone će igrati na posudbi u Real Valladolidu, potvrdio je španski klub na službenim stranicama.

Nakon što u prvom dijelu sezone nije imao previše prilike za igru u dresu Athletic Bilbaoa, baskijski klub je odlučio poslati na pozajmicu 27-godišnjeg napadača.

Kako je najavljeno, Kodro će već danas trenirati s novom ekipom, a mogao biti biti u konkurenciji već za sutrašnju ligašku utakmicu protiv Huesce.

Prema pisanju španskih medija, povremeni Zmaj trebao bi zamijeniti Marcosa Andréa koji je početkom godine imao operaciju i van terena će biti do marta, što bi trebalo značiti da će Kodro imati veću minutažu nego na San Mamesu.

Kodro je ove sezone za Athletic Bilbao odigrao svega tri utakmice i postigao je jedan gol. Tokom karijere nastupao je i za omladinske kategorije Real Sociedada, Osasunu, Mainz, Grasshoppers i Copenhagen.

Valladolid se trenutno nalazi na 16. mjestu španske La Lige sa 20 bodova, a zanimljivo je da je većinski vlasnik kluba legendarni brazilski napadač Ronaldo Luis Nazario de Lima.