Posao iz snova
4

Klopp želi dovesti štopera Napolija i u Liverpoolu napraviti najbolju odbranu na svijetu

K. H.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Liverpoola planira dovesti štopera Napolija Kalidoua Koulibalyja, piše italijanski list Gazzeta dello Sport.

Napoli je prema pisanju medija iz Italije spreman prodati ovog Senegalca ukoliko za njega stigne odgovarajuća ponuda, a navodi se da bi hrvatski igrač Dejan Lovren također mogao biti dio transfera te da bi Liverpool mogao znatno smanjiti cijenu ukoliko ga uključi u ovaj posao.

Klub iz Italije ranije je tražio 120 miliona eura za Koulibalyja, a kako je nogomet na velikom finansijskom udaru usljed pandemije koronavirusa, nema sumnje da će i Napoli smanjiti svoje zahtjeve te da će Liverpool, ukoliko pokuša dovesti ovog igrača, dobiti ga po znatno nižoj cijeni.

Za Koulibalyja su ranije interes pokazali Manchester United i PSG, no njegova velika cijena uvijek je pravila problem, a njegov ugovor s Napolijem traje do 2023. godine i s te strane Napolitanci mogu biti sigurni.

Ovaj defanzivac će u junu napuniti 29. godina, a prema pisanju medija iz Italije u njegovom ugovoru ne postoji otkupna klauzula tako da posljednju riječ u svakom slučaju ima Napoli.

Liverpool bi dovođenjem Koulibalyja napravio definitivno najbolju odbranu na svijetu, a uz Van Dijka, Arnolda i Robertsona, Kloppov tim bi bio znatno pojačan dolaskom Koulibalyja koji je također jedan od najboljih defanzivaca svijeta.