Nova neozbiljnost
7

Ko je koga prevario? "Povrijeđeni" bh. reprezentativac Ziljkić danas starter u klubu

N. K.
Almedin Ziljkić (Foto: NSBiH)
Almedin Ziljkić (Foto: NSBiH)
Neozbiljnost i nonšalancija u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine i reprezentaciji naše države česta su pojava, a nova potvrda ovih anomalija stigla je i danas.
Naime, ofanzivac Olimpije iz Ljubljane Almedin Ziljkić našao se na spisku selektora Ivayla Peteva za prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, Ziljkić jučer nije stigao na okupljanje naše selekcije.

"U Zenicu su stigli svi pozvani igrači osim Almedina Ziljkića koji zbog problema s leđima neće konkurisati za meč sa Amerikom", potvrdili su jučer iz Nogometnog saveza BiH.

I ništa tu ne bi bilo čudno da Almedin nije veoma brzo riješio "problem s leđima" zbog kojih je otkazao nastup za reprezentaciju pa je već danas zaigrao za svoju Olimpiju i to od prve minute na gostovanju kod Radimlja.

Postavlja se pitanje ko je koga tu prevario, odnosno šta se tačno dogodilo pa je za tako kratko vrijeme Ziljkić naprasno "ozdravio". Odgovor iz Nogometnog saveza BiH teško da ćemo dobiti, kao i za sve ostale svakodnevne probleme na koje se uvijek ogluše.

Podsjetimo, reprezentacija BiH će prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država odigrati 18. decembra u Los Angelesu.