Žestoka konkurencija
516

Anketa / Ko je za vas trenutno najbolji nogometaš svijeta?

D. P.
Stav čitatelja bit će objavljen na portalu Klix.ba (Foto: Montaža)
Stav čitatelja bit će objavljen na portalu Klix.ba (Foto: Montaža)
Izjava Jurgena Kloppa da je Mohamed Salah trenutno najbolji nogometaš svijeta, ali i različiti stavovi koji dolaze iz svijeta nogometa, čine dodjelu ovogodišnje Zlatne lopte mnogo interesantnijom. Stoga, zanima nas koga čitatelji portala Klix.ba smatraju najboljim nogometašem svijeta u ovom trenutku.
Pojedinci misle kao Jurgen Klopp da je Mohamed Salah najbolji igrač svijeta u ovom trenutku. Ono što je sigurno jeste da Egipćanin igra u životnoj formi, a novim pogocima sinoć je došao do rekorda, jer je postao prvi igrač u historiji Liverpoola koji je pogađao mrežu rivala na devet uzastopnih utakmica.

Pojedinci smatraju da bi Karim Benzema trebao dobiti priznanje za odlične igre ove sezone. Kao i Salah, čini se da i Benzema igra u formi u kakvoj ga nismo gledali ranije. Iako je u 34. godini, Francuz je već postigao 11 pogodaka i dodao impresivnih osam asistencija na mečevima ove sezone.

Bayernov Robert Lewandowski već godinama igra u fantastičnoj formi. Prošle sezone je oborio rekord Gerda Mullera u Bundesligi, a prije toga doveo je Bavarce do titule prvaka Evrope. Kako za tu sezonu nije dodijeljena Zlatna lopta, tako mnogi smatraju da bi "nepravda" bila ispravljena ukoliko bi Poljak ove sezone dobio najprestižnije priznanje. Jedno je sigurno, ukoliko postane osvajač Zlatne lopte ove sezone, neće biti nezasluženo.

Iako djeluje da nisu pokazali svoj maksimum nakon što su promijenili klubove proteklog ljeta, velikani Lionel Messi i Cristiano Ronaldo i dalje su "krema" svjetskog nogometa. Ronaldo je postigao pet pogodaka u dresu Uniteda, ali je bez gola u posljednja tri duela u Premiershipu, dok je Messi na tri pogotka u PSG-u.

Još jedno ime koje je ove sezone nastavilo u brilijantnoj formi je Erling Haaland. Fantastični Norvežanin nije samo budućnost nogometa, već njegova apsolutna sadašnjost i sjajni biser Dortmunda.

Dvojac PSG-a Neymar i Kylian Mbappe svakako je uvijek u užem izboru za najboljeg nogometaša svijeta, a da li baš za nekog od njih smatrate da je ispred ostalih, odgovorite nam u anketi.

Svakako, u konkurenciji je još nekoliko nogometaša koji se izdvajaju, ali možda u ovom trenutku nisu u prepoznatljivoj formi. Vjerovatno najbolji vezista svijeta Kevin De Bruyne imao je težak početak sezone zbog povrede i trenutno se vraća na visoko postavljeni nivo.

Treći najskuplji igrač svijeta, prema podacima specijalizovane stranice Transfermarkt, Harry Kane prošle sezone ispisao je historiju tako što je u Premiershipu završio kao najbolji strijelac i asistent istovremeno. Ipak, neispunjavanje želje za odlaskom iz Tottenhama u Manchester City utjecalo je na formu jednog od najboljih napadača današnjice.

Igrači koji ne igraju na "atraktivnim" pozicijama na terenu poput Jorginha ili N'Gola Kantea, svakako bi trebali naći svoje mjesto na listi najboljih na svijetu. Tu su i stoperi Ruben Dias i Virgil van Dijk. Ukoliko nekoga od njih smatrate najboljim igračem, uz opciju "neko drugi" nam u komentarima napišite kome bi išao vaš glas.

Portal Klix.ba će anketom potražiti odgovor na pitanje "Koga čitatelji smatraju najboljim nogometašem svijeta u ovom trenutku", a odgovori će biti objavljeni u tekstu u toku dana.