Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve ok, ali donositi ovakve odluke heftu pred pocetak prvenstva je za zatvor.
Pa i prosle god su isto, sa 5 stranaca na 3... Kako 6opcU paše
Pa se onda pitajmo kako to da u prvom timu Sarajeva igraju samo tri igrača rođena u BiH..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
TREBA OLIVIERI RENANU DATI PASOS BOSNE
Lako je to, ima na svakoj trafiki!! Dvije slike, rodni list i 5 maraka i eto pasoša Bosne!!!!
ču je smatraju se stranci svi koji imaju pasoše sa prostora SFRJ- jestel normalni ljudi, ta država više ne postoji i igrači sa prostora drugih država su stranci. Zamislite u švicarskoj u dijelu gdje se granići sa francuskom i govori francuski, svi francuzi su domaći igrači, BiH savez nema pojma ni jel došo ni jel pošao. Sramota i bruka
A sta ako zadnja tri mjesta budu iz istog entiteta?
Kakva glupost, umjesto da se guraju naši igrači ovi hoće da uniste i ovo malo što je ostalo... Postat ćemo... a mislim da smo vec odavno kukuruz liga, nema se sta pričat. Trebamo se dići svi i otjerati ove iz saveza pod hitno.
Stima se borcu jer ima austrijanca i nizozemcacirkus
Nastavlja se uništavati BH nogomet na uštrb forsiranja igrača iz bivše SFRJ.
Znači, domaći igrači mogu ići vozati Akrape, prati gujsce u Njemačkoj, ... P to je pogibeljno za BH nogomet...
Nema od našeg fudbala ništa, naša djeca nek trčkaraju po pašnjacima jer je čitava evropa nasi domaći igrači...
Ide Borcu na ruku
Cirkus od saveza
Ovaj Savez treba smjene od portira do vrha. Zlo i naopako.
Izvršni odbor još nije reduciran?
Tako paše borcu, i to pet dana pred pocetak prvenstva.
Nisam siguran da je ovaj model ispadanja iz lige zakonit uopste. Mislim da se kosi sa pravom konkurencije u pogledu ravnopravnosti ucesnika i da bi se mogao oboriti pred sportskim sudom u Luzani
@LivnoDuvnoGofno Kako ce biti zakonit model u kojem nemas jasno definisane propozicije takmicenja, ispadaju 2 ali mogu i 3 ako se nesto poklopi kako su oni zamislili. Da ne pricamo da se ne radi o sportskom i rezultatskom aspektu i kriterijumu odabira tih ekipa nego je cisto "nacionalno/administrativni" odabir. Ovo nije sport i takmicenje, ovo je politika i interes na najbrutalniji nacin..
Još pogotovo da takav propis donese Komitet za hitnost?!
Nidje veze Juzna Amerika i Afrika stranci..a na te jeftinije igrače bi se trebali naši klubovi uzdati..i zaradjivati na njima al jok..pa makar 5 da su dozvolili stranaca bilo bi sve ok..i 1 do 21 godine obavezno u pocetnom minimum 45minuta a do 19 godina isto u pocetnom da mora bar poceti..svi bi imali koristi..
Promjena koja ima smisla samo ako ne ponište ovo isto pravilo za strance po završetku naredne sezone.