Otpisao ga
1

Koeman uoči meča s BiH zatvorio vrata reprezentacije za ofanzivca jer je otišao u Saudijsku Arabiju

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor nogometne reprezentacije Nizozemske Ronald Koeman zatvorio je vrata nacionalnog tima Stevenu Bergwijnu poslije odlaska u Saudijsku Arabiju.

Na pitanje novinara da li je reprezentacija završena priča za bivšeg nogometaša Ajaxa poslije odlaska u Al Ittihad, Koeman je potvrdno reagovao.

"U principu da, tako je", rekao je Koeman i dodao:

"Mislim da kada imaš 26 godina, najvažnija ambicija treba da bude sportska, a ne finansijska. Finansijska situacija u Engleskoj se razlikuje od finansijske situacije u Saudijskoj Arabiji. Da je mogao da ode u Barcelonu, ne bi otišao u Saudijsku Arabiju, ali je mogao ostati u Ajaxu, zar ne? I tamo dobro plaćaju".

Nije razgovarao sa Bergwijnom budući da se ofanzivac nije želio konsultovati s njim u vezi ovog transfera.

"Znao bi šta je moj odgovor da je pitao. U njegovim godinama ja to lično ne bih uradio, ali morate poštovati njegovu odluku", rekao je Koeman koji je ranije u reprezentaciju zvao Georginija Wijnalduma iako je i on igrao u Saudijskoj Arabiji.

"Mislim da se oni ne bi trebali upoređivati. Wijnaldum je krenuo tim putem jer je imao problema u PSG-u i bio je mnogo stariji, a u Stevenovom slučaju znači da preovladavaju neke druge ambicije koje nisu sportske jer ima 26 godina", dodao je Koeman.

Inače, Bergwijn je odigrao 35 međunarodnih utakmica i postigao osam golova, a na Euru u Njemačkoj je od prve minute počeo utakmice protiv Rumunije i Turske.

Podsjetimo, Nizozemska će u subotu u prvom kolu Lige nacija odmjeriti snage sa selekcijom Bosne i Hercegovine, a susret se igra u Eindhovenu u subotu s početkom u 21:00 sati.