Fantastičan dizajn
111

Kroos spremio "zlatne" kopačke za finale Lige prvaka i posljednji meč u klupskoj karijeri

D. P.
Kroosove posljednje kopačke (Foto: Fabrizio Romano/Twitter)
Kroosove posljednje kopačke (Foto: Fabrizio Romano/Twitter)
Legendarni njemački nogometaš Toni Kroos večeras će u finalu Lige prvaka odigrati posljednju utakmicu u klupskoj karijeri, a za tu priliku spremio je posebne kopačke.

Kroos je prije nekoliko sedmica iznenadio nogometni svijet najavom kraja karijere. Iako sigurno da može još nekoliko godina igrati na vrhunskom nivou, slavni njemački veznjak je odlučio povući se s nogometnih terena i posvetiti se porodici.

Za kraj karijere odigrat će finale Lige prvaka sa svojim Real Madridom protiv Borussije Dortmund i tu će imati priliku da osvoji šesti trofej prvaka Evrope.

Nakon što završi karijeru večeras u klupskom nogometu, preostalo mu je da odigra još Evropsko prvenstvo s reprezentacijom Njemačke ovog ljeta, a upravo se u njegovoj domovini i igra veliko takmičenje pa će to biti idealna prilika da ga fanovi pozdrave i upriliče mu dostojan oproštaj.

Toni Kroos je tokom karijere bio poznat po tome što je uvijek prao svoje kopačke nakon utakmica, a ovoga puta je spremio posebno dizajniran model Adidas kopački isključivo za posljednju utakmicu u klupskoj karijeri.

Bijele kopačke sa detaljima koji asociraju na zlatnu boju sigurno će na kraju i dostići cijenu pravog zlata ukoliko ih nekada odluči prodati ili pokloniti, a na njoj je ugraviran datum i mjesto odigravanja njegove posljednje utakmice.

Na kopačkama su ispisana imena članova njegove porodice, a to su supruga Jessica, sinovi Leon i Fin te kćerka Amelie Amy.