Potpuno iznenađen
6

Kupovao saksije pa saznao da je pozvan za meč sa BiH: Nagelsmann jedva dobio na telefon napadača

H. H.
Tim Kleindienst je ove sezone postigao tri gola (Foto: EPA-EFE)
Tim Kleindienst je ove sezone postigao tri gola (Foto: EPA-EFE)
Tim Kleindienst (29), zajedno sa Jonathanom Burkardtom (24), jedan je od dvojice novajlija u reprezentaciji Njemačke, a za poziv je saznao na nesvakidašnji način.

Naime, nogometaš Borussije M'Gldabach je imao dva propuštena poziva selektora Juliana Nagelsmanna (37), a sve zato jer je bio u kupovini saksija.

"Bio sam u OBI-ju i kupovao saksije za kuću. Zato sam propustio telefonski poziv. Telefon mi je uvijek na nečujnom režimu i bez vibracije, pa ga rijetko primjetim. Na sreću, javio sam se treći put", rekao je napadač Borussije, dodavši:

"Poziv je u tom trenutku bio veliko iznenađenje. Ne očekujete uvijek da se selektor iznenada javi. Nešto nevjerovatno posebno. Jedan od najljepših telefonskih poziva, čak i ako nije bio dug", rekao je Kleindienst.

U kratkom razgovoru, Nagelsmann ga je na kraju obavijestio da je dobio poziv za mečeve Lige nacija protiv BiH i Nizozemske, a Kleindienst je tek sa 29 godina dobio prvi poziv u nacionalni tim.

U dosadašnjem dijelu sezone postigao je tri prvenstvena gola za Borussiju, a pažnju na sebe skrenuo je još prošle sezone kada je postigao 14 pogodaka za svoj bivši klub Heidenheim.