Sudijski propusti
30

Lakrdija na derbiju Copa Americe: U VAR sobi povlačili pogrešne linije, nisu dosudili penal za Brazil

N. M.
Suci u VAR sobi gledali gdje je noga Cordobe, umjesto Sancheza (Foto: Twitter)
Suci u VAR sobi gledali gdje je noga Cordobe, umjesto Sancheza (Foto: Twitter)
Noćas je derbijem Brazila i Kolumbije kompletirana grupna faza Copa Americe, a ove selekcije su remizirale rezultatom 1:1.

Utakmicu su obilježile dvije velike sudijske pogreške kojima su oštećene obje selekcije, a srećom sve to nije utjecalo na konačni poredak na tabeli.

Poveo je Brazil golom Raphinhe u 12. minuti susreta, a sedam minuta poslije su sudije iz VAR sobe režirale pravi cirkus.

Naime, odlučili su poništiti gol Davinsona Sancheza nakon ubačaja iz slobodnjaka, ali prilikom analize situacije kod centaršuta povukli su potpuno pogrešnu liniju.

Suci su gledali gdje se nalazi noga Jhona Cordobe, umjesto Sanchezova, koji je postigao gol. Cordoba je bio u ofsajdu i zbog toga je gol poništen.

No, uspjela je svejedno Kolumbija stići do poravnanja u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, kada na asistenciju Cordobe pogađa Daniel Munoz za 1:1.

Nekoliko minuta prije toga VAR je još jednom zakazao, pošto je sudijskom odlukom oštećen i Brazil. Vinicius je bio srušen u kaznenom prostoru, a očit penal nije dosuđen.

[TWITTER]1808316126561993204[/TWITTER]

U drugom poluvremenu se rezultat nije mijenjalo i ostalo je 1:1, pa je Kolumbija završila kao prva u grupi i u četvrtfinalu ide na Panamu, dok Brazilce čeka teži zadatak i duel s Urugvajem.

Da sve bude mnogo teže za Brazilce pobrinuo se Vinicius, prva zvijezda Brazila koja je u 9. minuti dobila žuti karton i zaradila suspenziju za četvrtfinale.

Parovi četvrtfinala izgledaju ovako:

Ekvador - Argentina

Brazil - Urugvaj

Kolumbija - Panama

Venecuela - Kanada