Ponosan na porijeklo
106

Lamine Yamal na kopačkama na Euru nosi dvije zastave, a nijedna nije španska

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Najmlađi nogometaš aktuelnog Evropskog prvenstva Lamine Yamal igra sjajno u dresu Španije, koja je dosad svojim igrama pokazala da je prvi favorit za osvajanje titule prvaka Starog kontinenta.

Šesnaestogodišnji krilni nogometaš privlači posebnu pažnju zbog svojih godina, a pažnju mnogih su privukli detalji na njegovim kopačkama.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Naime, Yamal na kopačkama uvijek ima iscrtane dvije zastave, od kojih niti jedna nije španska, a radi se o zastavama Ekvatorijalne Gvineje i Maroka.

U pitanju su države iz kojih porijeklo vuku njegovi roditelji. Otac Mounir Nasraoui mu je iz Maroka, a majka Sheila Ebana iz Ekvatorijalne Gvineje, a Yamal je očito ponosan na svoje porijeklo.

Yamal je, prije nego što je odlučio igrati za Španiju, imao opciju predstavljati bilo koju od ovih zemalja, a Maroko ga je ranije i pokušao uvjeriti da to učini.

Godine 2023. predsjednik marokanskog nogometnog saveza Fouzi Lekjaa tvrdio je da su održali sastanak s Yamalom, ali je nogometaš Barcelone tada odbio igrati za Maroko.

Podsjećamo, Yamal je sa 16 godina i 338 dana u meču protiv Hrvatske (3:0) srušio rekord jer je postao najmlađi igrač u historiji koji je igrao na Euru. Dosad je upisao tri aistencije na prvenstvu Evrope.

Yamal naredni meč sa Furijom igra u utorak od 21 sat, kada će na megdan Francuzima u polufinalu Eura.