Trener Slobode
0

Lazarević: Igrači nisu spremni za utakmicu, klub je u velikim problemima

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Osmo kolo nogometne Premijer lige BiH na tuzlanskom stadionu Tušanj sutra donosi susret između Slobode i Borca iz Banje Luke.

I pored brojnih problema u kojima se nalazi klub s Tušnja, šef stručnog štaba Slobode Mile Lazarević danas je kazao da će igrači dati sve od sebe kako bi dobili povoljan rezultat na terenu. A koliko će to i ostvariti pod velikim je znakom pitanja.

"Situacija je vrlo komplikovana, jer je ekipa zbog finansijskih problema odlučila da ide u štrajk sasvim opravdano. U proteklom periodu mi smo trebali nagraditi ekipu, te je fizički, psihički i taktički ojačati, ali mi nismo to radili. Ekipa se nakon dvije sedmice vratila na početak, a igrači su izrazili želju da igraju ovu utakmicu zbog kluba, grada i navijača", rekao je Lazarević.

On je kazao da sada postoji želja kako bi se sutrašnja utakmica maksimalno odradila, a mogućnosti igrača su pod velikim pitanjem.

"Igrači koji ne treniraju dvije sedmice fizički su prazni. Kako će individualno sutra odgovoriti zahtjevima, za sada ne znam", naveo je strateg Tuzlaka koji sutra ne može računati na Amera Bekića zbog povrede.

Lazarević je kazao da je pred Slobodom sutra ekipa koja se vratila u Premijer ligu BiH, ciljano se pojačala igračima i u uzlaznoj je putanji kada je riječ o formi.

"Ali, mi ćemo pokušati najkvalitetnije odraditi utakmicu i dat ćemo sve od sebe da zadovoljni napustimo Tušanj".

Nezadovoljstvo igrača postoji zbog nagomilanih dugovanja po osnovu isplate plaća i doprinosa. Kako je šef stručnog štaba Slobode saznao od igrača, tek mali dio je ispoštovan.

"Prema njihovim riječima, dva-tri igrača su dobila nešto novca vezano za stanarine. Nije bilo kvalitetnog pomaka u tom dijelu. Zaista ne znam šta će biti, ali će se razgovori vjerovatno nastaviti i vidjet ćemo naše dalje aktivnosti u narednom periodu", dodao je Lazarević.

Nogometaš Almir Bekić kazao je da su igrači jučer odradili prvi trening, a predstojeći je zakazan za danas.

"Ne bismo da blatimo obraz grada i kluba i svi igrači su saglasni u tome da sutra izađemo na teren i odigramo utakmicu. Ekipa Borca je kvalitetna i to pokazuje tabela, doći će da se nadigravaju, znaju našu situaciju u klubu, ali mi izlazimo na teren da damo maksimum i dođemo do pozitivnog rezultata", kazao je Bekić.

Utakmica između Slobode i Borca na rasporedu je sutra na G stadionu Tušanj od 20 sati.