Povratak iz penzije?
44

Lennox Lewis obećao revanš Mikeu Tysonu ako pobijedi Jakea Paula

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji svjetski šampion u teškoj kategoriji Lennox Lewis tvrdi da je spreman pružiti revanš legendarnom Mikeu Tysonu, no ima jedan uslov, a to je da "Iron Mike" pobijedi Jakea Paula.

Tyson i Paul će odmjeriti snage 15. novembra, a to će za Mikea biti povratak na profesionalnu scenu prvi put od 2005. godine. Meč će biti održan na AT&T stadionu uz ekskluzivni prijenos na Netflixu.

O ovom već odgađanom meču se mnogo priča. To bi mogla biti posljednja Tysonova borba, dok "hateri" žele vidjeti Paula kako pada poslije nokauta.

Cijeli svijet prati dešavanja dok se bliži borba, a među njima je i nekadašnji šampion Lennox Lewis. On je izjavio da će rado pružiti revanš Tysonu ukoliko on pobijedi 27-godišnjeg YouTubera i tako dokaže da je još uvijek opasan. Podsjetimo, Lewis je 2002. godine pobijedio Tysona.

"Vidjet ćemo kako će proći u ovom meču. Razgovarao sam s Mikeom, nadam se da je dobrog zdravlja. Stvari koje mogu utjecati na vas iznutra ne možete vidjeti izvana. Ne želim reći da je dobro, a da se onda nešto iznenada dogodi", izjavio je Lewis.

On i Tyson su odradili meč u Tennesseeju u junu 2002. godine za WBC, IBF, IBO i The Ring titule, a britansko-kanadski bokser je nokautirao svog protivnika u osmoj rundi.

Dok su fanovi uzbuđeni zbog meča, neki su i zabrinuti da bi 58-godišnji Mike mogao proći loše s mnogo, mnogo mlađim Jakeom.

Meč je dogovoren na osam rundi u trajanju od po dvije minute, a koristit će se rukavice od 14 unci.

"Nadam se da Mike ulazi u meč koji može dobiti. On je bokser, zna se zaštititi, zna kako udarati u tijelo i kako 'rezati' ring. Mlađi je od mene, tako da sve ovisi o njegovoj pokretljivosti, o tome može li se kretati brzo u ringu kada se suoči s mlađim bokserom. Vidjet ćemo, nisam ga vidio u posljednje vrijeme i ne znam može li uspjeti, ali izgleda mišićavo. Vjerujem da on to može ukoliko je u dobroj formi", zaključio je Lewis.