Postigao dva pogotka
9

Lewandowski nakon meča protiv BiH: Konačno smo pokazali koliko možemo

K. H.
Lewandowski u duelu s bh. igračima (Foto: EPA-EFE)
Lewandowski u duelu s bh. igračima (Foto: EPA-EFE)
Najbolji nogometaš reprezentacije Poljske i napadač Bayerna Robert Lewandowski bio je vrlo zadovoljan igrom njegove reprezentacije protiv BiH u meču Lige nacija u kojem su na kraju slavili rezultatom 3:0.
Lewandowski je za svoj tim postigao dva pogotka, a izborio je i crveni karton koji je dobio Ahmedhodžić u 16. minuti utakmice, tako da se za njega može reći da je igrač utakmice.

Kako kaže, on i njegovi saigrači od prve minute željeli su vršiti pritisak na naš tim, a na kraju se ispostavilo da su to odlično radili. Svakako, u velikoj mjeri im je pomogao i crveni karton koji je dobio naš tim.

"Strpljenje se isplatilo i konačno smo pokazali koliko možemo, igrali smo strpljivo i došli do prvog pogotka nakon sjajne akcije. U prvom poluvremenu smo željeli vršiti pritisak na igrače BiH i to smo odlično radili", rekao je Lewandowski.

Nakon toga on je rekao da je sjajno što je Poljska konačno odigrala jednu utakmicu na nivou na kojem žele i smatraju da stalno mogu igrati.

"Željeli smo igrati ofanzivno i postići što više pogodaka, imali smo nekoliko šansi i na kraju nam se strpljenje isplatilo. Postoji još puno prostora za napredak, ali možemo biti zadovoljni onim što smo protiv BiH uradili, bili smo veoma kvalitetni i sjajno je da smo napokon na ovom nivou", istakao je napadač Bayerna.

Poljska će u posljednje dvije utakmice igrati protiv Nizozemske na svom terenu te protiv Italije u gostima.