Duel starih rivala
134

Liverpool pokazao svu snagu i preokretom savladao Milan u derbiju Lige prvaka

D. P.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola u derbiju evropskih velikana savladali su Milan na San Siru rezultatom 3:1 i to nakon preokreta na startu Lige prvaka.

Milan i Liverpool imaju bogatu historiju derbija u Ligi prvaka, od kojih je jedan iz finala 2005. godine upisan među najbolje utakmice ikada, pa je tako uvijek zanimljivo kada se sretnu u bilo kojoj fazi takmičenja.

Večeras su Rossoneri sjajno otvorili utakmicu. Christian Pulišić je istrčao kontru već u trećoj minuti i rezantnim udarcem matirao gostujućeg golmana. Činilo se tada da Milan može mnogo toga protiv favorizovanih Redsa.

No, Liverpool je nakon toga zaigrao mnogo bolje. Već do poluvremena postigli su dva gola, a mogli su još nekoliko jer je Mohamed Salah dva puta pogodio prečku.

Za preokret su pogađali stoperi Ibrahima Konate i Virgil van Dijk do poluvremena. Liverpool je na odmor otišao s vodstvom 2:1.

Na startu drugog dijela Milan je i krenuo nešto igrati, ali to nije donijelo gol-šanse i na koncu pogotke. Gosti su sve muke oko pobjede riješili u 67. minuti preko Dominika Szoboszlaija.

Milan je na kraju ostao i bez "jedinice" jer je povredu doživio Mike Maignan, pa je tako završena košmarna noć za domaćine na San Siru.

Tako je Liverpool pokazao svu svoju snagu i da je već godinama mnogo bolji tim od Milana, posrnulog velikana koji traži svoj povratak među evropsku elitu, gdje rivali iz Engleske danas spadaju.

Rezultat i strijelci:

Milan - Liverpool 1:3 (Pulišić 3' / Konate 23', Van Dijk 41', Szobszlai 67')

Tabela:

Standings provided by Sofascore