Najveća zvijezda ekipe
1

Ljubav je trajala samo sedam mjeseci: Perišić poručio Gattusu da želi otići iz Hajduka

E. B.
Ivan Perišić (Foto: HNK Hajduk)
Ivan Perišić (Foto: HNK Hajduk)
Ljubavi između Ivana Perišića i Hajduka je došao kraj nakon samo sedam mjeseci.

Trener Hajduka Gennaro Gattuso je izbacio 35-godišnjeg Perišića iz ekipe uoči gostovanja kod Lokomotive, a navijači splitskog kluba su se nadali da se radi samo o nekom manjem kršenju discipline, te da će najveću zvijezdu ekipe ponovo gledati u bijelom dresu.

Upravo zato je najvažnije pitanje koje je bilo upućeno Gattusu nakon remija s Lokomotivom (1:1) bilo: Šta se dešava s Perišićem?

"Prije dvadeset dana Perišić je došao u moju kancelariju i rekao mi da želi otići iz kluba. Ako neko ne želi ostati, onda moram to poštovati. Dao sam mu šansu da igra, 20 minuta, 35 minuta, 65 minuta. Ukoliko neki igrač izrazi želju da želi otići, može dovesti do krivih razmišljanja i komplikacija unutar svlačionice", rekao je Gattuso koji je tako pojasnio da je sklonio Perišića iz ekipe kako bi sačuvao red u njoj.

Perišić je u Hajduk stigao sredinom januara ove godine, a s obzirom da je bio povrijeđen, odigrao je samo osam utakmica na kraju prošle sezone uz jedan postignuti gol.

Ove sezone je upisao četiri nastupa i odigrao 149 minuta, bez konkretnog učinka, a vidjet ćemo da li ćemo ga uskoro gledati u dresu nekog drugog kluba.