Otvorio dušu
17

Lukaku dvije godine kasnije progovorio o kobnom meču s Hrvatima: Otišao sam kući i plakao sedam dana

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Belgijski napadač Romelu Lukaku gostovao je u Koolcast Sport podcastu, u kojem je govorio o brojnim temama, a dotakao se i dobro poznate utakmice Belgije protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Bio je to ključni meč grupne faze i odlučujući okršaj po pitanju putnika u nokaut fazu Mundijala 2022. godine, Belgiji je trebao trijumf, ali završeno je 0:0 te su Vatreni prošli dalje.

Apsolutni tragičar Crvenih đavola bio je upravo Lukaku, koji je na ovoj utakmici promašio četiri čista zicera te je bio glavni krivac što njegova selekcija nije prošla dalje.

"To je bilo prvi put u 29 godina da me nogomet tako pogodio. Baš me pogodio. Otišao sam kući poslije utakmice na odmor i plakao svaki dan narednu sedmicu. Bio sam psihički slomljen", prisjetio se Lukaku.

Zahvalio se Thierryju Henryju, koji mu je bio najveća podrška u tim teškim danima .

"Zvao me tri puta dnevno i pitao je li sve ok. On osjeća nogomet poput mene, gledao je sve utamice i zna koliko sam ovisan o nogometu. Od tada nisam gledao nijednu utakmicu Mundijala. Moja majka i djeca bili su u Milanu i nisam im se mogao pridružiti. Rekao sam im da želim biti sam", dodao je Lukaku.

Kao izgovor za promašaje je Lukaku naveo činjenicu da je bio povrijeđen pred utakmicu s Hrvatskom te da je trenirao prvi put nakon tri mjeseca pauze.

Podsjećamo, Lukaku je od ove sezone nogometaš italijanskog Napolija, u koji je stigao u 30 miliona eura vrijednom transferu iz Chelseaja, a dosad na pet mečeva Serije A ima tri gola i četiri asistencije.