Obogatio kolekciju
102

Luku Modrića zovu kraljem nekretnina, kupio je još tri luksuzna stana u Madridu

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni hrvatski reprezentativac Luka Modrić na zalasku je svoje bogate nogometne karijere i aktuelna sezona u dresu Real Madrida bi mu trebala biti i posljednja, a već se odavno posvetio stvarima nevezanim za nogomet.
Modrić očigledno jako dobro misli na svoju budućnost, pa je odlučio ulagati u nekretnine, a hrvatski mediji ga već nazivaju "Kraljem nekretnina" nakon posljednjeg poteza.

Naime, Modrić je u blizini Realovog kampa Valdebevasa odlučio kupiti još tri luksuzna stana, a uz svaki je obezbijedio i po jednu parking mjesto, piše 24sata.hr.

Tako je samo obogatio svoju kolekciju nekretnina koju je počeo graditi prije nekoliko godina, kada je postao i vlasnik agencije za nekretnine "Modric Family SL".

U kupovinu tri stana u Madridu uložio je novih šest miliona eura, a od ranije Modrić gradi i vlastiti hotel na zemljištu koje se prostire na 941 kvadratni metar.

To je zemljište kupio prije dvije godine i radovi na izgradnji hotela su u toku,. Modrićeva firma za nekretnine je još krajem 2022. godine raspolagala imovinom vrijednom 14,7 miliona eura, a više od polovine tog iznosa otpada na dugotrajnu imovinu koju će dugo koristiti.

Kao predstavnik kompanije pojavljuje se Modrićeva supruga Vanja, a vrijedi napomenuti i da su oni nedavno kupili luksuznu nekretninu u Zagrebu od 220 kvadrata. Riječ je o stanu na vrhu nove zgrade u Tkalčićevoj ulici.