Liga nacija
0

Mađari uoči duela sa Zmajevima imali hitan sastanak, upaljeni su alarmi nakon debakla

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometne reprezentacije Mađarske i Bosne i Hercegovine sutra će u Budimpešti odmjeriti snage u 2. kolu nove sezone Lige nacija, a Mađari su održali svoju konferenciju za medije pred ovaj duel.

Na njoj se javnosti obratio kapiten Dominik Szoboszlai, zvijezda Liverpoola koja je otkrila neke detalje o atmosferi u ekipi nakon debakla protiv Njemačke od 5:0.

Teško je taj poraz u Dusseldorfu pao javnosti u Mađarskoj, čule su se mnoge kritike na račun nogometaša reprezentacije, o čemu je govorio i Szoboszlai, otkrivši da je održan hitan sastanak unutar nacionalnog tima.

“Kao kapiten ekipe nakon utakmice protiv Nijemaca pokušao sam prodrmati ostale. Imali smo hitan sastanak i razgovor između igrača, trenera i čelnika Saveza oko toga što bi trebalo promijeniti", rekao je Szoboszlai.

Podsjetio je na hvalospjeve na račun igrača kada su nizali pobjede, da bi im sada javnost već okrenula leđa.

"Kad smo dobili 14 utakmica bili smo najbolji, a sada smo najgori. Ljudi su previše ekstremni prema nama, moramo to shvatiti i moramo se staviti na mjesto gdje zaista jesmo. Želimo to pokazati u utorak. Možete me kritikovati, ali i tada ću svaki put izaći na teren i pokušati dati sve od sebe. Naravno, pritisak ne može biti opravdanje nakon poraza od 5:0, kao ni činjenica da smo isprobali novu taktiku protiv Nijemaca, ali stvarno moramo razmišljati o tome kako se možemo vratiti u prethodnu formu", rekao je Szoboszlai, koji je priznao da pokušava ignorisati negativne komentare, ali da ih shvata lično kada ih dobije cijela ekipa. Smatra da to nikome ne pomaže.

Szoboszlai nije želio otkriti šta se tačno desilo na pomenutom sastanku i o čemu je razgovarano.

"Ne želim otkrivati ​​što je bilo rečeno na sastanku, ali reći ću da je sastanak prošao dobro i da smo već u utorak došli do zajedničkog nazivnika koji timu može pomoći u budućnosti. I prije smo bili u rupi, a ako sada dobro reagiramo nakon ovakvog poraza, to puno govori o ekipi. Reprezentacija BiH je odlična ekipa, nije slučajno u A ligi, poznajem nekoliko igrača, na njih morate obratiti veliku pažnju jer kao i mi čine borbenu, kompaktnu ekipu. Odlučit će ko više želi pobjedu", zaključio je Szoboszlai.

Utakmica Mađarska - BiH igra se u utorak od 20:45 sati, televizijski prijenos je na BHT1, a tekstualni ćete moći pratiti na portalu Klix.ba.