Kamere sve snimile
2

BBC otkrio šta je Trippier konzumirao na utakmici protiv Srbije

H. H.
Foto: Montaža / BBC
Foto: Montaža / BBC
Engleski defanzivac Kieran Trippier (33) imao je problem s grčevima na utakmici protiv Srbije, a kamere su u jednom trenutu snimile kako pije misteriozno piće, nakon čega se ubrzo vratio na teren. Čudotvorni lijek? Možda, jer je otkriveno šta je Englez koristio.

U jednom trenutku utakmice protiv Srbije, Trippier je morao napustiti teren i stavio je nogu na obližnju reklamu, nakon čega je postalo jasno da ima problema s grčevima.

Baš u tom trenutku medicinsko osoblje reprezentacije Engleske dalo mu je dvije vrećice iz kojih je popio tada nepoznatu supstancu, nakon čega se vratio u igru i bez problema završio susret.

Nije iznenađujuće da je susptanca koju je Trippier koristio postala tema razgovora u engleskoj štampi i na društvenim mrežama i mnogi su se pitali šta je to uzeo.

Na kraju, odgovor je ponudio BBC koji je istražio ovu temu.

U jednoj vrećici je bilo piće prepuno ugljikohidrata, a druga supstanca koju je konzumirao je sok od kiselih krastavaca.

BBC piše da je sok od kiselih krastavaca zapravo važan dio strategije oporavka engleskih igrača, a tzv. "čudotvorni lijek" nije tek tako postao važan za Engleze.

Naime, naučna istraživanja pokazuju da pijuckanje ili jedenje kiselog krastavca za četrdeset posto više opušta grčeva u mišićima nego pijenje vode.

Engleska će u četvrtak igrati drugu utakmicu u grupi na Evropskom prvenstvu protiv Danske i nadaju se da će pružiti bolju igru nego protiv Srbije kada su slavili 1:0.