Duel Premiershipa
0

Manchester City u 98. minuti probio bunker Arsenala i spasio se poraza u derbiju

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja i Arsenala podijelili su bodove na Etihad stadionu u petom kolu Premiershipa odigravši neriješeno 2:2

Susret je dobro počeo po domaće budući da su poveli već u devetoj minuti. Savinho je sjajno uposlio Haalanda, a norveški napadač je potom bio neumoljiv za 1:0.

Sredinom prvog poluvremena Arsenal stiže do izjednačenja. Martinelli je dodao do Calafiorija koji postiže fenomenalan pogodak za izjednačenje.

Topnici su potom došli i do potpunog preokreta u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Saka je ponovo odlično ubacio iz kornera, a po dobro oprobanom receptu Gabriel je bio najvisočiji i zakucao loptu u mrežu za šok za Etihadu.

Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima u sudijskoj nadoknadi jer je Trossard dobio drugi žuti karton pa je Arsenal čitavo drugo poluvrijeme morao igrati s igračem manje.

City je očekivano krenuo na sve ili ništa u drugom poluvremenu. Imali su posjed lopte od gotovo nevjerovatnih 90 posto, uputili su više od 25 šuteva ka golmanu Arsenala, ali jednostavno do izjednačenja nisu mogli sve do sudijske nadoknade.

Naime, igrao se posljednji osmi minut nadoknade kada je nakon velike gužve u šesnaestercu gostiju Stones pronašao put do mreže gostiju i pogodio za konačnih 2:2. Arsenal tako i nakon devet godina nije uspio pobijediti City na Etihadu.

City je ostao na prvom mjestu Premiershipa s 13 bodova te ima jedan više u odnosu na Liverpool i Aston Villu koji dijele drugu poziciju. Arsenal je na četvrtom mjestu s dva boda manje. U narednom kolu Arsenal dočekuje Leicester, dok će City gostovati Newcastleu.

Rezultat i strijelci:

Manchester City - Arsenal 2:2 (Haaland 9', Stones 90+8' - Calafiori 22', Gabriel 45+1')

Tabela: