Konkretni potezi
511

Manijaci i Horde zla precizirali prve korake pomoći, akcije kreću već u subotu

N. K.
Navijači Željezničara i Sarajeva u humanoj misiji
Navijači Željezničara i Sarajeva u humanoj misiji
Manijaci i Horde zla, najvatreniji navijači FK Željezničar i FK Sarajevo, odlučili su se aktivno uključiti u pomoć nakon katastrofalnih poplava koje su danas odnijele brojne žrtve u Bosni i Hercegovini.
Mnogi građani ostali su bez svojih domova i imovine pa navijači smatraju da je njihov zadatak da im se olakša da prebrode ove teške dane i da im budu pri ruci.

"U ovom trenutku, stanovnici koji su zahvaćeni poplavama u velikoj su potrebi za odjećom, obućom (svih uzrasta), higijenskim potrepštinama i pelenama za bebe. Grupa će sutra od 12:00 do 17:00 sati organizovati skupljanje stvari pored The Maniacs Shopa te pozivamo sve navijače, ali i ostale građane da nam se odazovu i donesu stvari koje će biti dostavljene tamo gdje je najpotrebnije", poručili su Manijaci.

I Horde zla su precizirale prve korake pomoći u obavještenju kojeg su večeras podijelili na svojim zvaničnim stranicama.

"UNFKS - Horde zla poziva navijače Fudbalskog kluba Sarajevo i sve one koji žele pomoći našim sugrađanima na području Jablanice i okolnim mjestima da sutra (subota) se zajedno zaputimo ka Jablanici kako bi bili na raspolaganju onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija. Okupljanje prije polaska u Jablanicu će biti iza sjeverne tribine stadiona Koševo od 10:00 do 11:00 sati. Svaka pomoć u vidu pribora i alata kao što su lopate, rukavice i zalihe vode je dobrodošla", poručile su Horde zla.

Geste ovih navijačkih grupa su lijep primjer kako pristalice nogometnih klubova na dobar način mogu iskoristiti svoju brojnost i želju za pomoć, što su nerijetko dokazivali i u prošlosti.