Propustio okupljanje
4

Maskirani Mbappe snimljen kako izlazi iz noćnog kluba za vrijeme utakmice Francuske i Izraela

E. K.
Kylian Mbappe u Stockholmu (Foto:  Jimmy Wixtröm)
Kylian Mbappe u Stockholmu (Foto: Jimmy Wixtröm)
Francuski nogometni reprezentativac Kylian Mbappe je izostao s reprezentativnog okupljanja zbog navodne povrede iako je Francuz nastupio u posljednjem duelu Reala prije reprezentativne pauze.

U isto vrijeme dok su njegovi saigrači igrali utakmicu Lige nacija protiv Izraela, Mbappe je bio u Stockholmu gdje je odmarao s prijateljima te uživao u slobodnom vremenu.

Posjetio je nogometaš Reala restoran Chez Jolie prije nego li se zaputio u noćni klub gdje su ga švedske kolege "uhvatile" u partijanju.

Selektor Trikolora Didies Deschamps je stao u njegovu odbranu istakavši da je imao manju povredu te da se nije željelo rizikovati s njim.

"Nemam nikakvu sumnju o Kylianovoj posvećenosti nacionalnom timu, ali nije bio u najboljem stanju na posljednjem okupljanju. Ima problem koji nije ozbiljan, ali mu je potreban tretman kako bi se oporavio u potpunosti. Nismo željeli rizikovati i zato Kylian nije ovdje", objasnio je selektor Deschamps njegov izostanak iz reprezentacije.

Inače, Trikolori su i bez Mbappea pobijedili Izrael u Budimpešti, bilo je 4:1, a Francuz će se vratiti na teren u dresu Reala i to na utakmici protiv Celte iz Viga 19. oktobra.