Nije sve tako crno
11

Među navijačima je sinoć bilo i lijepih scena, Mađari podijelili video s kraja utakmice

D. P.
Navijači su se nagradili međusobnim aplauzima (Foto: Screenshot/Nogometni savez Mađarske)
Navijači su se nagradili međusobnim aplauzima (Foto: Screenshot/Nogometni savez Mađarske)
Utakmica između Bosne i Hercegovine i Mađarske na Bilinom Polju u Zenici, nažalost, ostala je u sjeni skandaloznog ponašanja dijela navijača, ali je tu bilo i nekoliko poteza koji pokazuju pravi put navijačkog svijeta.

Mađarska je sinoć rezultatom 2:0 bila bolja od Bosne i Hercegovine čime je osigurala opstanak u društvu najboljih selekcija elitne grupe Lige nacija, a našu selekciju skoro pa formalno poslala u niži rang.

Veliku mrlju na cijelu utakmicu bacilo je skandalozno skandiranje mađarskih navijača "Ubij Srbina", na što je pozitivno odgovorila i grupa domaćih navijača.

Tokom same utakmice nije bilo nikakvih problema, a gosti su čak poslali poruku kojom se odaje počast žrtvama strašnih poplava u našoj zemlji.

Da je bilo i lijepih scena, pokazuje video kojeg je objavio Nogometni savez Mađarske. Naši gosti podijelili su kadrove nakon kraja utakmice, a na kojima jedni druge pozdravljaju međusobnim aplauzima.

Najvatreniji navijači obje selekcije bili su smješteni jedni do drugih, ali to nije donijelo probleme na svu sreću, već su se međusobno pozdravili na kraju utakmice. Aplauzi navijača upućeni jedni drugima zaista su rijetkost u ovom svijetu.