Sve po pravilima
0

Mehmed Ćosić dobio jedan od najkomičnijih žutih kartona na nogometnim terenima ikada

E. K.
Ćosić dobio javnu opomenu (Foto: Screenshot)
Ćosić dobio javnu opomenu (Foto: Screenshot)
Nogometaš Radničkog iz Kragujevca Mehmed Ćosić autor je jednog od najkomičnijih žutih kartona na nogometnim terenima ikada.

Ćosić je na utakmici protiv TSC-a iz Bačke Topole legao na travu kako bi glavom vratio loptu svom golmanu Marku Miloševiću nakon čega mu je sudija Srđan Jovanović pokazao žuti karton.

@arenasporttv Meč između TSC-a i Radničkog 1923 obeležio je potez Mehmeda Ćosića! #fudbal #superliga #sls #viral #tsc #radnicki ♬ original sound - TV Arena Sport

Naime, prema pravilima nogometne igre, igraču nije dozvoljeno namjerno inicirati potez dodavanja lopte golmanu glavom, prsima, koljenom ili drugim dijelom tijela, uključujući i iz slobodnog udarca ili udarca s gola, a sve s namjerom kako bi zaobišao pravila nogometne igre.

Stoga je sudija Jovanović postupio prema pravilima i pokazao bivšem igraču Veleža i Željezničara žuti karton te dosudio slobodan udarac za TSC.

Ni to nije pomoglo sastavu iz Bačke Topole koji je doživio novi neuspjeh budući da je na kraju Radnički slavio gostujući trijumf rezultatom 2:0.

Za goste iz Kragujevca su pogađali Luka Stankovski i Aleksej Golijanin.

Dodajmo da je Ćosić osim za Velež i Željezničar igrao i za Kolubaru, Radnički iz Lukavca te juniore tuzlanske Slobode gdje je i počeo svoju karijeru.