Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lopta koja je na zemlji i vracena je svom golmanu glavom ili nogom a golaman je uhvati u ruke je indirektan udarac!
Meho kralj!!!
Po meni prejak potez ali šta ja znam
Kakva je razlika izmedju vraćanja glavom kad si na nogama i ovako kad legneš?!? Suštinski razlike nema!!!
golman moze uzeti loptu u ruke ako mu nije dodao nogom. ne znam jesi li gori ti ili ovi sto ti lajkaju
U pravu si,mi to smatramo ok potezom,medjutim u pravilniku pise da ne smijes to uraditi. Nesto slicno je Veratti uradio i isto se desilo,zuti karton. Ali igraci bi morali da poznaju pravila
Hahaha, on baš mislio neko dalabu
Ovo je žuti od kako se uvelo pravilo zabrane vraćanja golmanu u ruke. Danska je tako 1992. osvojila Euro, više lopta bila kod Schmichaela u rukama nego kod Laudrupa u nogama.
Tačnije Schmeichel, i moraš naglasiti koji Laudrup jer stariji nije ni igrao. ;)
Pravilo ima smisla jer igrac danas za dvije sekunde digne loptu sebi u visini glave i doda je golmanu. S druge strane protivnicki igraci treba da trce i markiraju odbrambenog da ne bi imao vremena za ovo. Naravno ako nema protivnika blizu da ce odbrambeno ovo napraviti ako mu to treba iz nekog razloga.
vala nisam znao za to pravilo, i po meni glupo je
čega se lik dosjetio :)
I jedan i drugi :-)