Briljira i u SAD-u
65

Messi se ne zaustavlja, u subotu bi mogao izjednačiti rekord Danija Alvesa

D. B.
Argentinski nogometaš Lionel Messi sjajno se zabavlja u SAD-u gdje ujedno doprinosi razvoju američkog nogometa i povećanju broja fanova, a sada je na pragu još jednog velikog dostignuća.

Messi briljira od dolaska u Inter Miami, mladi klub osnovan 2018. godine doveo je u njegovo prvo finale, a u subotu slijedi okršaj s Nashvilleom u finalu League Cupa, u kojem bi se Argentinac mogao još jednom upisati u historiju.

Popularni Leo je svoj impresivni niz nastavio golom protiv Philadelphije u pobjedi rezultatom 4:1 te je tako povećao skor na devet golova u šest odigranih utakmica. Također, pomogao je timu da osigura kvalifikacije ha CONCACAF Champions Cup.

Argentinski nogometni čarobnjak ne poznaje granice, tako da će u subotu imati priliku da se izjednači s Brazilcem Danijem Alvesom, koji trenutno ima najviše trofeja u historiji nogometa, ukupno 44. Messi je dosad osvojio 43 trofeja.

Treba napomenuti da neki izvori Alvesu osporavaju osvajanje takmičenja Copa do Nordeste iz 2002. godine, ali mnogi priznaju ovaj turnir jer spada u značajne regionalne turnire u zemlji.

S druge strane, u slučaju neuspjeha u subotu, Messija u bliskoj budućnosti čeka nova prilika.

Inter Miami će igrati polufinale US Open Cupa 24. augusta protiv Cincinnatija kao gost, dok će se u drugom polufinalu sastati Red Salt Lake i Houston Dynamo.