Novi preokret
47

Miralem Pjanić se predomislio, sutra stiže u Moskvu na potpis ugovora

N. M.
Foto: Twitter/Montaža
Foto: Twitter/Montaža
Miralem Pjanić (34) je od kraja juna bez kluba nakon rastanka sa ekipom Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sve dosad se činilo i da mu je propao angažman u ruskom CSKA iz Moskve.
Ipak, brojni ruski mediji večeras javljaju da je u ovom slučaju došlo do preokreta te da se Pjanić, skupa sa svojim agentima, predomislio i odlučio prihvatiti poziv ruskog velikana.
Ruski novinar Ivan Karpov javio je da su za sutra u Moskvi zakazani ljekarski pregledi, na kojim će se pojaviti bivši reprezentativac BiH, a ako sve bude u redu, uslijedit će potpis ugovora.

Kako tvrde brojni mediji iz Rusije, radi se o jednogodišnjem ugovoru s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Za jednu sezonu u moskovskom klubu Pjanić će zaraditi milion eura.

Ekipu CSKA trenutno vodi srbijanski trener Marko Nikolić, a Armejci su trenutno šestoplasirani tim ruskog šampionata sa 14 bodova iz devet utakmica. CSKA je šestostruki prvak Rusije, no titulu prvaka u svoje tribine pokušava vratiti još od 2016. godine, kada je posljednji put bio šampion.

Podsjećamo, Pjanić je karijeru započeo u francuskom Metzu, a kasnije nosio dresove velikana poput Lyona, Rome, Juventusa, Barcelone i Besiktasa. Za vrijeme igranja u Juventusu važio je i za jednog od najboljih vezista Evrope, što mu je 2020. godine donijelo veliki transfer u Barcelonu od 60 miliona eura.

Ipak, odlazak u Kataloniju značio je i veliki pad u njegovoj karijeri, pošto se na Nou Campu našao u nemilosti trenera Ronalda Koemana.

Za reprezentaciju BiH je Pjanić odigrao 115 utakmica i postigao 17 golova uz 29 asistencija, a od dresa Zmajeva se oprostio u maju ove godine.