Izbor NSBiH
125

Miroslav Stevanović najbolji igrač Premijer lige BiH u sezoni 2016/17.

Piše: N. K.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miroslav Stevanović iz FK Željezničar je najbolji igrač Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2016/17. prema izboru trenera i kapitena ekipa učesnika našeg elitnog nogometnog takmičenja.

Njegov klupski kolega Ivan Lendrić dobio je nagradu za najboljeg strijelca, a golman Kenan Pirić iz Zrinjskog proglašen je za najboljeg čuvara mreže.

Za najboljeg trenera Premijer lige prethodne sezone proglašen je Mehmed Janjoš iz FK Sarajevo, dok je nagrada za fair-play pripala FK Radnik iz Bijeljine.

Najbolji igrač Premijer futsal lige BiH je Marijo Aladžić iz ekipe MNK Mostar SG Staklograd, a najbolji golman je Bahrudin Omerbegović iz MNK Centar.

Almina Hodžić iz ŽNK SFK 2000 Sarajevo je najbolja golmanica Premijer ženske lige BiH, dok je Nikolina Milović iz ŽFK Radnik Bumerang iz Bijeljine najbolja igračica.

Ovo je treća po redu manifestacija koju organizuje NSBiH, a ima za cilj promociju domaćih takmičenja i igrača koji nastupaju u tim takmičenjima.

Gosti večerašnje manifestacije bili su i reprezentativci Bosne i Hercegovine, koje 9. juna u Zenici očekuje kvalifikacioni susret protiv Grčke.