Ambiciozno
186

Mitrović sanja Srbiju u finalu SP-a i tu želi igrati protiv svoje druge domovine

D. P.
Mitrović u sjajnoj formi dočekuje Mundijal (Foto: EPA-EFE)
Mitrović u sjajnoj formi dočekuje Mundijal (Foto: EPA-EFE)
Sjajni srbijanski napadač Aleksandar Mitrović u intervjuu za belgijske medije otkrio je da priželjkuje finale Svjetskog prvenstva u kojem bi igrale, kako ističe, njegove dvije domovine.

Srbija dugo nije igrala bolji nogomet, a lider te reprezentacije je i najbolji strijelac u historiji srbijanskog nogometa Aleksandar Mitrović. Devetka reprezentacije igra odlično i u Fulhamu te je glavni "krivac" zašto susjedna država odlazi na Mundijal u Katar.

Mitrović ima velika očekivanja u Kataru, a u intervjuu za belgijski Nieuwsblad poručio je da sanja o finalu Svjetskog prvenstva između Srbije i Belgije. Kaže da mu je Belgija druga domovina jer je tu učio igrati nogomet i odatle se preselio u Englesku.

"Belgija je postala moja druga domovina. Inače, scenario iz snova je finale Svjetskog prvenstva između Srbije i Belgije u Kataru. Zamisli", rekao je Mitrović Belgijancima.

Na zanimljiv način prokomentarisao je činjenicu da je prošle godine postavio rekord Championshipa s postignuta 43 gola u sezoni. Kaže da će na Googleu provjeravati koliko je golova dao u karijeri.

"Kad utakmice idu jedna za drugom, samopouzdanje je tu i saigrači vas dobro služe, to brzo prođe. Ne igram fudbal da bih obarao rekorde. Kad ostarim, bit će lijepo da provjerim na Googleu koliko golova sam postigao, ali sad se i sam dosta žrtvujem. Ne želim da se kajem ni za čim kasnije", dodaje Mitrović.

Inače, Srbija na Svjetsko prvenstvo u Katar odlazi s velikim očekivanjima. No, plasman u nokaut fazu bit će težak zadatak s obzirom na to da su u grupi još Brazil, Švicarska i Kamerun.