Poslušao srce i osjećaj
45

Mladi Bayernov 18-godišnjak ispisao historiju pa se odrekao reprezentacije Engleske

K. H.
Jamal Musiala (Foto: Twitter)
Jamal Musiala (Foto: Twitter)
Mladi 18-godišnji Bayernov veznjak Jamal Musiala odlučio je igrati za nogometnu reprezentacije Njemačke iako je ranije igrao za Englesku, javljaju inostrani mediji.

Ovaj nogometaš rođen je u Stuttgartu, majka mu je Njemica, otac Britanac i Nigerijac, a ranije je igrao za omladinske selekcije Engleske i ukupno je u svim kategorijama upisao 22 nastupa, no unatoč tome odlučio je igrati za seniorsku reprezentaciju Njemačke, što je i sam nakon meča protiv Lazija potvrdio.

Treba reći i da je u međuvremenu odigrao i dva meča za U-16 reprezentaciju Njemačke.

"Puno sam razmišljao o ovom pitanju i mislio šta je najbolje za moju budućnost i gdje imam više šansi da igram. Na kraju sam poslušao osjećaj koji mi već dugo vremena govori da trebam igrati za Njemačku i da je ispravno nastupati za reprezentaciju države u kojoj si rođen", rekao je ovaj mladi igrač i nastavio:

"Odluka nije bila lagana, Engleska je moj dom i teško je pronaći riješi kojima bih rekao šta ova država znači za mene."

Što se tiče ovog veznog igrača, očekuje se da će profesionalni ugovor s Bayernom potpisati čim napuni 18. rođendan, a golom koji je postigao protiv Lazija u Ligi prvaka postao je najmlađi strijelac u historiji kluba u ovom takmičenju, nakon što je nedavno postao i najmlađi strijelac u Bundesligi. To mu je uspjelo sa 17 godina i 205 dana.

Sky Sports navodi da je ovaj mladi nogometaš do svoje sedme godine živio u Njemačkoj, nakon čega se preselio u Englesku, a karijeru je počeo u omladinskim selekcijama Chelseaja.