Nadmašio Puškaša
49

Modrićeva noć za pamćenje: Ispisao historiju i asistirao za pobjedu, Mbappe postigao golčinu

D. P.
Modrić i Vinicius kreatori trijumfa (Foto: EPA-EFE)
Modrić i Vinicius kreatori trijumfa (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši madridskog Reala upisali su vrlo bitnu pobjedu na gostovanji Celti Vigo rezultatom 2:1, a utakmica će se pamtiti po velikom rekordu kojeg je večeras postavio Luka Modrić.

Legendarni hrvatski nogometaš je večeras postao najstariji igrač koji je zaigrao za Real Madrid. Sa 39 godina i 40 dana Modrić je tako postao najstariji igrač, a dosadašnji rekord držao je nekadašnji mađarski napadač Ferenc Puškaš koji je 1966. nastupio u kupu protiv Betisa u dobi od 39 godina i 36 dana.

Real je u vodstvo došao u 20. minuti utakmice sjajnim golom Kyliana Mbappea, ali se Celta vratila u igru na startu drugog poluvremena kada je Williot Swedberg pogodio za 1:1.

Majstoriju Mbappea pogledajte ovdje.

U 63. minuti vidjeli smo historijski trenutak. Modrić, koji je susret započeo na klupi, ušao je u igru umjesto Federica Valverdea i tako postao najstariji igrač Reala u historiji.

No, to nije bilo sve. Da kompletira veličanstvenu individualnu noć, Modrić je asistirao samo tri minute kasnije za pobjedonosni gol Viniciusa Juniora. Gurnuo je loptu u prostor za Brazilca kojem nije bilo teško da pogodi mrežu Celte.

Asistenciju Modrića i gol Viniciusa pogledajte ovdje.

Real Madrid se novom pobjedom pridružio Barceloni na prvom mjestu, ali ima i utakmicu više u odnosu na katalonskog rivala. Celta je ostala na 10. mjestu.

Rezultat i strijelci:

Celta Vigo - Real Madrid 1:2 (Swedberg 51' / Mbappe 20', Vinicius 66')

Tabela: