Pogled na Bosfor
0

Mourinho i dalje živi u luksuznom hotelu u Istanbulu, na sobu je već potrošio bogatstvo

D. P.
Hotel u kojem živi Mourinho (Foto: Twitter)
Hotel u kojem živi Mourinho (Foto: Twitter)
Za razliku od nekih dosadašnjih angažmana i klubova u kojem je radio, slavni portugalski trener Jose Mourinho odlučio je da ne kupi kuću u Istanbulu već da kao trener Fenerbahčea živi u luksuznom hotelu.

Mourinho je ljetos stigao u Fenerbahče u nadi da će posrnulom istanbulskom velikanu vratiti titulu prvaka Turske nakon 11 dugih godina. No, sudeći po početku nove sezone, bit će to i više nego težak zadatak jer lider Galatasaray već bježi velikih osam bodova na vrhu tabele.

Portugalski stručnjak polako se navikava na život u Istanbulu, a ono što je zanimljivo, jeste da je tokom ovog angažmana odlučio odsjesti u hotelu, kao što je to bio slučaj i dok je vodio Manchester United, za razliku od kuća čiji je vlasnik bio dok je bio na klupi Real Madrida i Chelseaja.

Dvostruki osvajač Lige prvaka odlučio je tokom angažmana u Fenerbahčeu stanovati u luksuznom hotelu Four Seasons na obalama Bosfora. Najjeftinija soba u ovom raskošnom hotelu košta 1.200 eura po noći.

To znači da je Portugalac za dosadašnjih 141 dan potrošio 170.000 eura i tu nema namjeru stati jer će se vrlo vjerovatno zadržati na klupi ovog istanbulskog velikana još dugo, uprkos lošem startu. Stigao je kako bi napravio projekt koji bi eventualno skinuo Galatasaray s trona u Turskoj.

Njegov skupocjeni apartman nalazi se na evropskoj strani Istanbula gdje dominiraju navijači Galatasaraya, a pogled iz hotelske sobe proteže se na azijsku stranu grada gdje su dominantni navijači njegovog Fenerbahčea.

To je drugi put u njegovoj karijeri da odlučuje odsjedati u hotelu, makar kada su u pitanju informacije dostupne javnosti. Tako je tokom boravka na klupi Manchester Uniteda boravio u hotelu The Lowry također na obalama rijeke.

Prilikom dolaska na klupu tima, kojeg predvodi naš Edin Džeko, Mourinho je istakao kako je prvi put u karijeri osjetio ljubav navijača odmah po dolasku na klupu, bez da su mu trebale pobjede kako bi se dokazao fanovima.