Završava karijeru
18

Muke aktuelnog evropskog prvaka sa Španijom: "Kad odigram utakmicu, ne mogu hodati dva ili tri dana"

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aktuelni prvak Evrope s reprezentacijom Španije Jesus Navas odlučio je da se krajem ove godine oprosti od aktivnog bavljenja nogometom.

Želio je to uraditi još ljetos nakon osvojene titule prvaka Evrope sa Crvenom furijom, ali je odlučio pomoći aktuelnom klubu Sevilli do kraja godine i oprostiti se krajem 2024. godine.

"Ne mogu više igrati, odlučio sam dosta je", rekao je Navas u razgovoru za Canal Sur Radio te istakao da ima problem s kukom koji ga muči duže vrijeme.

"Kuk me muči duže vrijeme, već sigurno četiri godine i svake godine je sve gore i gore i sve intenzivnije i intenzivnije. Komplikovano je. Kad odigram utakmicu, ne mogu hodati dva ili tri dana, za mene je ovo bio težak izazov u prethodnih šest mjeseci, ali želio sam biti s ekipom", dodao je.

"Svaka utakmica je poseban izazov. Moj život je nogomet i znam da će biti teško bez njega, ali donio sam tu odluku još ranije. Komplikuje se iz dana u dan i ne želim da sutra dođem u situaciju da se ne mogu igrati s mojom djecom. Svaki dan sam u toj situaciji i ne mogu više", završio je iskusni nogometaš.

Iskusni 39-godišnjak je karijeru počeo upravo u Sevilli gdje je bio do 2013. godine kada je potpisao za Manchester City gdje je bio do 2017. godine nakon čega se ponovo vratio u Andaluziju.

Odigrao je 56 utakmica za Španiju i postigao pet golova za Crvenu furiju s kojom je ovog ljeta postao prvak Evrope. Na Euru u Njemačkoj je odigrao tri utakmice.