Crveni u 68. minuti
191

Musemić isključen protiv Željezničara: Zna se ko je ovdje glavni akter, nemoj da se pravimo blesavi

E. B.
Husref Musemić (Foto: I. L./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Igmana su sinoć na Grbavici izgubili od Željezničara rezultatom 3:1, a u 68. minuti sudija Mirza Kazlagić je isključio trenera ekipe iz Konjica Husrefa Musemića.

Nakon susreta Musemić je dobio pitanje o tom isključenju, a on je dao veoma indikativan odgovor.

"Nikakva šteta što sam dobio crveni karton. Ne znam kakva je korist da budeš uopće na klupi. Zna se ko je ovdje glavni akter, nemoj da se pravimo blesavi", kazao je Musemić.

Što se tiče same utakmice, Musemić je kazao:

"Čestitam Željezničaru na pobjedi. Mi smo prvih 15-ak minuta odigrali korektno, imali smo priliku i pogoditi kada je Hebibović primio gol, onda primamo gol kada lopta putuje 50-60 metara. Do kraja prvog dijela smo izgledali konfuzno i Željo je zabio drugi gol kad smo mi imali 10 igrača na terenu. U drugom poluvremenu smo promijenili formaciju, dali smo gol, imali smo još nekoliko prilika", rekao je Musemić čija ekipa će se, prema do sada prikazanom, boriti za opstanak s obzirom da četiri ekipe napuštaju društvo najboljih na kraju sezone.

"Četiri tima ispadaju, to su odredili oni koji su odredili, nikoga nisu ni pitali da li je to ispravno ili ne. Bukvalno će ispasti 30 posto ekipa iz lige. Ne znam da li je to dobar potez, ali valjda najbolje znaju oni koji odlučuju o tome", rekao je Musemić.