Potvrdio za Klix.ba
65

Muslin neće biti selektor BiH: Zahvalio sam se na pozivu, trenutno imam bolje ponude

Piše: Kenan Hadžić
Slavoljub Muslin (Foto: EPA-EFE)
Slavoljub Muslin (Foto: EPA-EFE)
Bivši selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin u izjavi za Klix.ba je kazao da nije prihvatio poziv Komisije za imenovanje novog selektora Bosne i Hercegovine te da trenutno ima puno bolje i interesantnije ponude.

"Danas sam dobio prvi poziv iz BiH. Ipak, ne postoje uslovi za moj dolazak jer imam ponude od drugih klubova i reprezentacija. Također, mislim da ne bi bilo ozbiljno ulaziti u bilo kakve razgovore jer trenutno imam interesantnije i bolje ponude. Ja sam se srdačno zahvalio i rekao da nema potrebe za odbijanjem i čekanjem te sam im poručio da se okrenu nekim drugim ljudima i trenerima", kazao je za Klix.ba Slavoljub Muslin.

On je nakon toga rekao da ga je začudila odluka o odlasku Mehmeda Baždarevića te misli da na poziciju selektora treba doći neko ko dobro poznaje stanje u bh. fudbalu.

"Lično, odlazak Mehmeda Baždarevića mi je bio veoma čudan. On odlično poznaje situaciju, sjajan je trener, ne znam šta se desilo i jako mi je žao zbog njega. Po mom mišljenju, na poziciji selektora treba biti neko ko poznaje situaciju u bh. fudbalu jer će mu biti lakše da razumije dešavanja iz prošlosti, trenutnu situaciju i ono što će se u budućnosti desiti", rekao je Muslin.

Za kraj, bivši selektor Srbije je rekao kako BiH ima odlične igrače i da se iznenadio zbog činjenice da nismo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo.

"BiH ima odlične igrače i imala je odličnog trenera kojeg od ranije poznajem. Stvarno sam bio iznenađen zbog činjenice da niste uspjeli otići na Svjetsko prvenstvo, ali vaša reprezentacija ima odlične igrače i onaj ko dođe na mjesto selektora može napraviti dobar posao i izboriti plasman na Evropsko prvenstvo", završio je Muslin.

Ovaj stručnjak je, pored reprezentacije Srbije, u svojoj trenerskoj karijeri vodio mnogo klubova, među ostalim, Lens, Crvenu zvezdu, Levski iz Sofije, Lokeren, Lokomotiv iz Moskve, Khimki, Dinamo iz Minska, Krasnodar i Standard Liege.

Podsjećamo, Muslin je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji osvojio prvo mjesto u grupi D ispred Irske, Velsa, Austrije, Gruzije i Moldavije, ali je Fudbalski savez Srbije odlučio da raskine ugovor s njim.