Na nekoliko lokacija
101

Na ulicama Sarajeva se pojavile fotografije Elmira Pilava uz žestoke optužbe

N. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U bosanskohercegovačkoj nogometnoj javnosti već godinama ne prestaje priča o suđenju i sudijskim lakrdijama, kojim su ljubitelji najvažnije sporedne stvari u našoj zemlji sve više ogorčeni.

Nezadovoljstvo ponovo raste posljednjih dana nakon najnovijih dešavanja na terenima u Wwin ligi BiH, a zbog svojih reakcija je suspenziju zaradio trener konjičkog Igmana, legendarni Husref Musemić. On je danas kažnjen zabranom vršenja funkcije u narednih šest mjeseci nakon što je poslije utakmice protiv Zrinjskog žestoko vrijeđao kontrolora suđenja Admira Šehovića.

I dok traju i previranja unutar Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, danas su se na ulicama glavnog grada pojavile fotografije Elmira Pilava, prvog potpredsjednika Komiteta za sudije i suđenje NS BiH.

Ispod fotografija na kojim se vidi Pilav piše: "Elmir Pilav - izdajnik i neprijatelj bh. nogometa", a još uvijek nije poznato ko stoji iza svega.

Nedavno je Pilav bio u centru pažnje zbog previranja u Udruženju fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo smijenjen s pozicije predsjednika, a potom je saopćeno da je to učinjeno na nelegalan način.