Potvrđen transfer
282

Najbolji strijelac Sarajeva Hamza Čataković napustio Koševo i otišao u Tursku

H. H.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Hamza Čataković nakon dvije i po godine provedene u Fudbalskom klubu Sarajevo, napustio je Bordo klub i prešao u redove turskog drugoligaša Esenler Erokspora.

Klubovi su zvanično postigli dogovor oko transfera Čatakovića, koji će u nastavku sezone 2024/25 nastupati za pomenuti turski klub, a Sarajevu će pripasti obeštećenje kao i postotci od budućeg transfera.

Čataković je prošle sezone bio najbolji strijelac i igrač kluba, a posebno dobro odigrao je u drugom dijelu sezone, te je sezonu okončao sa 17 ligaških golova.

Nogometaš Rođen u Cazinu u Sarajevo je stigao u januaru 2022. godine nakon što je raskinuo ugovor s bugarskim CSKA iz Sofije, za koji je nastupao samo pola godine, a prethodno je četiri i po sezone nosio dres slovačkog Trenčina.

Čataković je u Akademiju FK Sarajevo došao u julu 2015. godine, a za prvi tim je debitovao protiv Slavije u Kupu BiH u novembru iste godine, nakon čega je gradio karijeru u inostranstvu.

Odlazak Čatakovića svakako je hendikep za Bordo tim s obzirom da je i ove sezone na tri ligaške utakmice postigao dva gola, a u vrhu napada zamijenit će ga Aldin Turkeš koji je na Koševo stigao prije nekoliko dana.