Oglasio se Bordo klub
124

Napadnut trener Akademije FK Sarajevo Muhamed Džakmić, pokušala se iscenirati saobraćajna nesreća

N. M.
Foto: FK Sarajevo/Montaža
Foto: FK Sarajevo/Montaža
Fudbalski klub Sarajevo danas je izdao saopćenje u kojem oštro osuđuje sinoćnji napad na jednog od svojih trenera u klupskoj akademiji.

"Najoštrije osuđujemo sinoćnji napad na trenera Akademije FK Sarajevo koji je izvršen na izrazito brutalan način pokušajem isceniranja saobraćajne nesreće", poručili su iz FK Sarajevo, a kako saznaje portal Klix.ba, u pitanju je napad na trenera kadetske selekcije kluba Muhameda Džakmića, nekadašnjeg igrača Bordo tima.

Džakmić je napadnut, kako saznajemo, u blizini Trening kampa u Butmiru, kada ga je napadač presreo automobilom i tom je prilikom došlo do saobraćajne nesreće.

Džakmićev automobil nakon nesreće (Foto: Čitatelj)
Džakmićev automobil nakon nesreće (Foto: Čitatelj)

Prilikom nesreće je došlo i do oštećenja Džakmićevog automobila.

"FK Sarajevo neće dozvoliti da bilo kakvi napadi ili zastrašivanja utiču na rad i politiku Kluba i Akademije FK Sarajevo. Kao i do sada nastavit ćemo raditi profesionalno i osiguravati razvoj mladih igrača isključivo na osnovu njihovog talenta i ličnog zalaganja.

Očekujemo da nadležne institucije otkriju i u skladu sa zakonom kazne vinovnike ovog napada", dodaje se u saopćenju FK Sarajevo.

Motivi napada zasad su nepoznati, a na policiji je da uradi svoj dio posla.