Poruka Ancelottiju
70

Naslovnica u Španiji kao muzika za uši navijača BiH: "Demirović upozorava Real Madrid"

D. P.
Naslovnica uglednog AS-a (Foto: Screenshot)
Naslovnica uglednog AS-a (Foto: Screenshot)
Ugledni španski list AS s posebnom pažnjom ispratio je novi fantastičan nastup reprezentativca Bosne i Hercegovine Ermedina Demirovića u pobjedi Stuttgarta nad Borussijom Monchengladbach.

Popularne Švabe jučer su rezultatom 3:1 savladale M'Gladbach na gostovanju, a junak je najveće pojačanje Stuttgarta za ovu sezonu, reprezentativac BiH Ermedin Demirović. Sjajni bh. napadač je s dva gola u tri minute drugog poluvremena riješio utakmicu.

Duel se s posebnom pažnjom pratio i u španskim medijima, a razlog za to je što će Stuttgart u prvom kolu Lige prvaka igrati protiv Real Madrida već u utorak.

Ugledni španski list AS donio je pregled narednog protivnika Reala u Ligi prvaka s naslovnicom koja zaista djeluje kao muzika za uši navijača BiH.

"Demirović upozorava Madrid", stoji u naslovu, a u nadnaslovu se objašnjava: "Dva gola bosanskog napadača za prvu ligašku pobjedu u sezoni".

U tekstu se dalje dodaje kako je Stuttgart ekipa s vrhunskim napadačkim potencijalom, a da je upravo Demirović lider napada.

"Vrhunski ofanzivni potencijal bi trebao poslužiti kao upozorenje ekipi Carla Ancelottija. Konkretno: Ermedin Demirović", dodaje se u tekstu.

Real Madrid i Stuttgart svoj duel prvog kola Lige prvaka igraju u utorak od 21 sat, a domaći tim, koji brani titulu prvaka Evrope, favorit je za pobjedu. Ipak, gosti imaju šta da pokažu i neće biti lagan rival u ovoj utakmici.